Zeilweekend

Echt iets origineels organiseren voor een teamuitje, familiedag of weekendje weg met vrienden? Ga lekker zeilen met Egasail! Met jouw vrienden, familie of collega’s breng je een heerlijk zeilweekend door op het prachtige IJsselmeer.

Weekendje weg

Enkhuizen of Harlingen is de thuishaven van zeilcharterschip de Orion en van hieruit kunnen er met zeilschip de Orion eenvoudig verschillende havenplaatsen aan worden gedaan. Denk bijvoorbeeld eens Hoorn, Stavoren, Lemmer of Texel, Vlieland, Terschelling! Tijdens een zeilweekend of zelfs lang weekend kun je dus naast leren zeilen en genieten van het mooie IJsselmeer of Waddenzee, ook nog eens meerdere gezellige havenplaatsen bezoeken. Een perfect weekendje weg!

Arrangementen zeilweekend

Egasail biedt verschillende arrangementen waarbij je als groep geniet van korting op de reguliere prijs. Zo boek je niet alleen een geweldig weekend zeilen, maar worden ook de drankjes, het ontbijt, lunch en diner compleet verzorgd! In overleg kun je kiezen voor enkele maaltijden of voor een all-in groepsarrangement. Egasail biedt 4 groepsarrangementen aan: Zeilweekend Normaal en Zeilweekend Luxe & Lang Zeilweekend Normaal en Lang Zeilweekend Luxe. Hieronder vind je de specificaties.

Groepsarrangement Zeilweekend:

Van vrijdag 21:00 tot zondag 16:00. Inclusief drankjes, 2 keer ontbijt, 2 keer lunch en 1 keer diner. Onderstaande prijzen * op aanvraag, zijn per persoon en inclusief scheepshuur, bemanning, dekbedden, handdoeken en de eindschoonmaak.

11 personen €*
12 personen €*
13 personen €*
14 personen €*
15 personen €*
16 personen €*
17 personen €*
18 personen €*

Groepsarrangement Zeilweekend Luxe:

Van vrijdag 21:00 tot zondag 16:00 uur. Inclusief drankjes, 2 keer ontbijt, 2 keer scheepskoek, 2 keer luxe scheepslunch, 2 keer toast met luxe kaas en vis en 1 keer diner. Onderstaande prijzen * op aanvraag, zijn per persoon en inclusief scheepshuur, bemanning, dekbedden, handdoeken en de eindschoonmaak.

11 personen €*
12 personen €*
13 personen €*
14 personen €*
15 personen €*
16 personen €*
17 personen €*
18 personen €*

Groepsarrangement Lang Zeilweekend:

Van vrijdag 10:00 tot zondag 16:00 uur. Inclusief drankjes, 2 keer ontbijt, 3 keer lunch en 2 keer diner. Onderstaande prijzen * op aanvraag,  zijn per persoon en inclusief scheepshuur, bemanning, dekbedden, handdoeken en de eindschoonmaak.

11 personen €*
12 personen €*
13 personen €*
14 personen €*
15 personen €*
16 personen €*
17 personen €*
18 personen €*

Groepsarrangement Lang Zeilweekend Luxe:

Van vrijdag 10:00 tot zondag 16:00 uur. Inclusief drankjes, 2 keer ontbijt, 3 keer scheepskoek, 3 keer luxe scheepslunch, 3 keer toast met luxe kaas en vis en 2 keer diner. Onderstaande prijzen * op aanvraag, zijn per persoon en inclusief scheepshuur, bemanning, dekbedden, handdoeken en de eindschoonmaak.

11 personen €*
12 personen €*
13 personen €*
14 personen €*
15 personen €*
16 personen €*
17 personen €*
18 personen €*

Zeilweekend programma

Hieronder vind je een voorbeeldprogramma van een heerlijk weekendje zeilen op het IJsselmeer met de Orion. Het programma van een lang weekend start al op vrijdagochtend, waarbij we om 10 uur ’s ochtends inschepen. De extra ochtend en middag geven ons de tijd om op vrijdag ook al heerlijk te gaan varen richting de Gouwzee en het Markermeer. Rond 1 a 2 uur ’s middags genieten we van een gezellige lunch en tegen de avond zullen we alweer in een nieuwe haven aanmeren! Na een goede scheepsborrel bouwen we aan boord de BBQ op om heerlijk te gaan eten. Uiteraard gaan we na de maaltijd aan wal om de nieuwe havenplaats te verkennen! Hierna sluit het programma in grote lijnen aan op de hieronder beschreven onderdelen.

Indien je speciale wensen of een andere indeling voor ogen hebt tijdens het Weekend of Lang Weekend zeilprogramma, is dit uiteraard bespreekbaar met schipper Wouter! Neem vrijblijvend contact met hem op.

Vrijdag 21:00

Welkom op de OrionVrijdagavond om 9 uur schepen we in aan de kade van de oude botterhaven in Enkhuizen of Harlingen. Onder het genot van een lekker kopje koffie of een stevige scheepsborrel wachten we tot alle gasten aan boord zijn. De bagage wordt in de kooien gelegd, waarop een rondleiding volgt op het schip. De feestbeesten onder ons kunnen een bezoekje brengen aan één van de vele gezellige bars in Monnickendam, waarna we een goede nachtrust krijgen aan boord van de Orion.

Zaterdag 09:00

Zaterdagochtend begint met een heerlijk vers ontbijt, gepaard met een lekker kopje koffie of thee. Na het ontbijt varen we richting IJsselmeer of Waddenzee. Voor de actieve zeilliefhebbers is er genoeg te doen; de zeilen hijsen, navigeren en de controle uitoefenen over de zwaarden, de helmstok, de schoten en de stagen. Voor de passieve zeiler is de kajuit beschikbaar om lekker te ontspannen en uiteraard kan er heerlijk worden uitgewaaid op dek.

Zaterdagmiddag 13:00

egasail-home-arrangementen-bbq-gouwzeeTussen 1 en 2 uur wordt er genoten van een heerlijke luxe scheepslunch en als het zonnetje schijnt kan er onder het zeilen geluncht worden. Als er regen valt kunnen we aanmeren in een gezellige havenplaats voor de lunch. ’s Avonds doen we een nieuwe havenplaats aan om te genieten van een scheepsborrel, waarna we op zoek gaan naar een rustig plekje om lekker te gaan barbecueën. Nadat we deze havenplaats met z’n allen onveilig hebben gemaakt, slapen we heerlijk in onze bedjes aan boord van de Orion.

Zondag 09:00

Zeilen monnickendamOp zondag begint de dag met een heerlijk ontbijtje met koffie of thee. Na het ontbijt varen we weer lekker door, over het IJsselmeer of Waddenzee. Voor de zeilliefhebbers is dit een extra moment om nog eens goed te oefenen. De passieve zeilers kunnen weer heerlijk genieten van de prachtige uitzichten en de frisse zeewind, en ook aan een lekker hapje en drankje wordt natuurlijk gedacht. In de namiddag varen we weer richting Enkhuizen of Harlingen, alwaar we na een traditionele scheepsborrel de tocht afsluiten.

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp

Deze website maakt gebruik van functionele, tracking en analytische cookies. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.