Zeilen Marken

Marken is een prachtig schiereiland in het Markermeer dat vroeger een vissersdorp was en vandaag de dag een bijzondere toeristische attractie. De traditionele vissershuisjes en de historische werven doen terugdenken aan een romantisch verleden.

Zeilen op het Markermeer

Egasail organiseert groepsarrangementen voor een dagje zeilen op het Markermeer, inclusief een rondleiding in het bijzondere Marken. Een zeiltocht op het Markermeer is een ideale dagtocht voor een familiedag, schoolreisje of teamuitje.

Groepsarrangementen zeilen Marken

Vanuit de thuishaven in Enkhuizen vaart de Orion naar het Markermeer en de Gouwzee en meert zij aan in Marken. Je kunt kiezen voor groepsarrangementen inclusief lunch, diner en optioneel ook een heerlijke barbecue. Het is ook mogelijk om de dagtochten met 2 uur te verlengen. Hieronder vind je de opties voor groepsarrangementen zeilen Marken.

Groepsarrangementen zeilen Marken:

10-14 personen €*
15-19 personen €*
20-24 personen €*
25-29 personen €*
30-34 personen €*
35-40 personen €*

Van 10:00 tot 17:00. De prijzen * op aanvraag, zijn per persoon en inclusief scheepshuur, bemanning, drankjes, lunch en een rondleiding in Marken.

Groepsarrangementen zeilen Marken met diner en 2 uur verlenging:

10-14 personen €*
15-19 personen €*
20-24 personen €*
25-29 personen €*
30-34 personen €*
35-40 personen €*

Van 10:00 tot 19:00. De prijzen * op aanvraag, zijn per persoon en inclusief scheepshuur, drinken, lunch, een rondleiding in Marken en een uitgebreide barbecue.

Groepsarrangementen zeilen Marken Luxe:

10-14 personen €*
15-19 personen €*
20-24 personen €*
25-29 personen €*
30-34 personen €*
35-40 personen €*

Van 10:00 tot 17:00. De prijzen * op aanvraag, zijn per persoon en inclusief scheepshuur, drinken, scheepskoek, toast met luxe kazen en vis, een scheepslunch en een rondleiding in Marken.

Groepsarrangementen zeilen Marken Luxe met diner en 2 uur verlenging:

10-14 personen €*
15-19 personen €*
20-24 personen €*
25-29 personen €*
30-34 personen €*
35-40 personen €*

Van 10:00 tot 19:00. De prijzen * op aanvraag, zijn per persoon en inclusief scheepshuur, drinken, scheepskoek, toast met luxe kazen en vis, een scheepslunch, uitgebreide barbecue en een rondleiding in Marken.

Zeilen Marken programma

 Bekijk hieronder een voorbeeld van het programma tijdens een dagje zeilen Marken. Voor de ware zeilliefhebber is er genoeg te beleven aan boord van de Orion: van de schoten, de stagen en de helmstok tot de zwaarden en het navigeren. Zijn jij en je vrienden, familie of collega’s wat minder ervaren met het zeilen? Dan is er ook genoeg te beleven in het binnenverblijf, of jullie kunnen lekker rustig uitwaaien aan dek. Bij regen kan iedereen zich verplaatsen naar de gezellige kajuit en bij storm wordt er rustig op de motor vertrouwd.

10:00

Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee en heerlijke scheepskoek, wachten we tot alle gasten aan boord zijn en gaan we op weg naar de Gouwzee en het Markermeer.

13:00

Rond 1 uur varen we Marken binnen en krijgen we daar een rondleiding. Onze gids, uiteraard in traditionele klederdracht, vertelt ons van alles over de historische houten vissershuisjes en de geschiedenis van het vissersdorp.

14:00

egasail-home-arrangementen-bbq-gouwzee

Na de tour wordt er op de Orion een heerlijke scheepslunch opgediend. Na de lunch varen we weer terug naar Monnickendam waarbij er drankjes en kleine hapjes worden opgediend.

17:00

Zeilen monnickendam

We varen de haven van Enkhuizen binnen en eindigen de zeiltocht. Ook kunnen we in de namiddag voor anker gaan om te genieten van een heerlijke barbecue, waarna we rond 7 uur weer in Monnickendam aanmeren.

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp