Zeilen familie: leuke familie uitjes!

Binnenkort iets te vieren met de hele familie zoals een verjaardagsfeest, bruiloft, reünie of een jubileum? Wordt oma bijvoorbeeld 80, is er een nieuwe aanwinst in de familie of wil je je verjaardag vieren? Ga lekker met het hele gezin een dagje uit met Egasail en bevaar het prachtige IJsselmeer! Op het water kun je heerlijk genieten van de rust, de frisse zeewind en het kabbelende zeewater. Je kunt er voor kiezen om actief mee te zeilen of op het dek lekker uit te waaien. Ook de kajuit leent zich uitstekend voor een gezellige familiedag.

Zeilen Waddenzee en IJsselmeer

De thuishaven van het zeilcharterschip de Orion, is de oude binnenhaven in het centrum van historisch Enkhuizen of Harlingen. Van hieruit kan het hele IJsselmeer bevaren worden en kan er in de volgende havenplaatsen aangemeerd worden: Edam, Volendam, Pampus, de Blocq van Kuffeler, Marken en Hoorn, Medemblik of Stavoren. Beleef één van deze leuke plekjes tijdens je volgende familiedag!

Zeilen met familiedag

In overleg met Egasail kan er tijdens het familie uitje aangemeerd worden in verschillende pittoreske havenplaatsen. Elke bestemming is een bijzondere trekpleister en onderscheidt zich van anderen door typische attracties. In De Blocq van Kuffeler kun je je bijvoorbeeld versteld laten staan van het grootste gemaal van Europa. In Volendam kan de hele familie op de foto in traditionele visserskledij.

Dagtochten kunnen worden geboekt met of zonder catering. Bij een volledige bezetting van 34 personen geldt de prijs vanaf €39 per persoon, exclusief catering. Voor een gezellige en bijzondere familiedag is zeilen op het IJsselmeer een perfect uitje!

Programma zeilen familie

Benieuwd naar het programma van deze gezellige familiedag? Hieronder vind je een voorbeeld van de dagtocht! En is jouw familie lekker actief? Dan zetten we oma aan het navigeren en laten we de helmstok, de zwaarden en de stagen over aan de jonge familieleden! Voor de wat rustiger ingestelde familie is het gezellige binnenverblijf beschikbaar of kan er heerlijk worden uitgewaaid op dek terwijl de bemanning zorgt voor het zware werk.

10:00

Rond 10:00 gaat iedereen aan boord van de Orion in de haven van Enkhuizen of Harlingen en krijgen jullie een lekker kopje koffie en een heerlijke scheepskoek voorgeschoteld.

10:30

De zeilen worden gehesen en de trossen gaan los rond half elf en de Orion zet koers naar het IJsselmeer of Waddenzee.

13:00

egasail-home-arrangementen-bbq-gouwzee

De scheepslunch wordt op de boot of in een havenplaats opgediend. Ook kunnen we in de namiddag genieten van een BBQ. Eens zien hoe goed de mannen van de familie hamburgers flippen!

19:00

Zeilen monnickendam

Rond een uur of 7 varen we de haven van Enkhuizen of Harlingen weer binnen en kunnen jullie gezellig na-kletsen in één van de gezellige bars.

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp