Zeilen met groep

De Orion en haar zusterschepen lenen zich uitstekend voor evenementen voor grote groepen. Wil je bijvoorbeeld een middelbare school reünie organiseren, een bedrijfsuitje voor verschillende afdelingen of een schoolreisje met alle klassen? Dan denk je misschien dat een zeiltocht lastig te organiseren is, maar Egasail heeft veel ervaring met het plannen van geweldige zeiltochten voor grote groepen!

Zeiltochten met grote groepen

Een dagje zeilen is ook een ideale dagbesteding om alle vrienden en familie van je aanstaande goed te leren kennen vóór de bruiloft, of nodig een keer ál je Facebook vrienden uit! Egasail kan zeiltochten organiseren voor grote groepen tot wel 750 personen! Op het zeilcharterschip de Orion is er plek voor 35, de andere leden worden ingedeeld op schepen van de thuisvloot van Enkhuizen of Harlingen.

Zeilen met groep vanuit Enkhuizen of Harlingen

De thuishaven van Egasail is de oude binnenhaven van het gezellige Enkhuizen of Harlingen. Van hieruit kunnen onze schepen het gehele IJsselmeer en Waddenzee bevaren. Tijdens een dagje zeilen kun je in overleg aanmeren in verschillende havenplaatsen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een traditionele palingrokerij in Volendam of een wandeling maken door het historische Marken. Egasail biedt ook de mogelijkheid tot een volledig verzorgde catering, ideaal voor als je een zeiltocht wilt organiseren voor grote groepen.

Programma zeiltocht

Een voorbeeld van het zeilprogramma met grote groepen vind je hieronder! En zijn er personen in de groep die graag willen helpen met zeilen? Dan kunnen zij hun hart ophalen: van de schoten en stagen tot aan het navigeren en de helmstok; voor zowel ervaren zeilers als absolute beginners is er mogelijkheid om de bemanning te ondersteunen bij het zeilen. Is actief zeilen niet echt jouw ding? Waai dan lekker uit aan dek, of geniet van het gezelschap van je vrienden, collega’s of familie in het gezellige binnenverblijf.

10:00

Rond een uur of 10 in de ochtend is er tijd om elkaar uitgebreid te begroeten of iedereen aan elkaar voor te stellen. Voor iedereen is er een heerlijke traditionele scheepskoek en een lekker kopje sterke koffie om de dag goed te beginnen.

10:30

De trossen gaan los en de Orion zet met haar zusterschepen koers naar de bestemming in het IJsselmeer. Wanneer iedereen lekkere trek heeft, wordt er aan boord een uitgebreide scheepslunch opgediend. Na de lunch hijsen we de zeilen weer.

17:00

egasail-home-arrangementen-bbq-gouwzee

Na een aantal uurtjes gezellig zeilen is het alweer tijd om een rustig en idyllisch plekje te zoeken. Daar zetten we een fantastische barbecue klaar en kan iedereen gezellig met elkaar praten, lachen en dansen op het vasteland.

19:00

Zeilen monnickendam

 In overleg gaan we na de barbecue weer op weg naar Monnickendam en wordt een geweldig dagje zeilen tot een einde gebracht.

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp