Zou het zeilschip ’s winters in de mottenballen gaan en de bemanning op de Caraïben zitten? Nee joh! De bemanning gaat verder met het onderhoud van het schip en ondertussen blijft de Orion gewoon varen. Dus hou je van rust, ruimte en stilte en ben je niet bang van koude temperaturen? Dan is zeilen in de winter zeker een unieke ervaring! Geniet van de intense noordenwind, rustige meren en heldere lucht!

Zeilen in het winterseizoen

Hoewel de faciliteiten in de havens minder zijn in de winter, stopt de Orion niet met varen. Zolang er geen ijs ligt, spreid het schip nog steeds haar zeilen voor de mooiste zeiltochten. Natuurlijk wordt er in de winter wel iets minder gevaren. Het zijn voornamelijk fanatieke zeilers die in deze koude periode het IJsselmeer trotseren. De Orion wordt daarnaast in deze periode veel als slaapschip gebruikt.

Onderhoud zeilschip

Tijdens de winterperiode zorgt de bemanning dat de Orion in topconditie blijft. In het schip wordt het houtwerk weer van een likje verf voorzien. Zo blijven de glans en de verf van het schip altijd beschermd. Door dit elke winterperiode aan te houden, is de Orion bestand tegen alle weersinvloeden!

Reparaties in de winter

Aan de buitenkant wordt er altijd wel iets gelast of gerepareerd. Dit keer waren het de huiken van de zeilen en koekoeks. Ten tweede werden het vooronder en achteronder gerenoveerd. Verder werd er een nieuwe toegang aan het matenverblijf gemaakt en een winch voor de kluiver. Elke winterperiode wordt het schip aan de buitenkant ontroest en geverfd. De Orion moet immers voor ieders veiligheid voldoen aan de eisen van de scheepsvaartinspectie.

En als er dan toch ijs ligt, dan gaan we heerlijk schaatsen!

Benieuwd naar de mogelijkheden in de winter? Neem vrijblijvend contact op of bel schipper Wouter Egas op 06 53 57 58 01.

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp

Deze website maakt gebruik van functionele, tracking en analytische cookies. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.