Zeilen Amsterdam

De haven aan het IJ in Amsterdam is één van de thuishavens van Egasail. Vanuit deze haven kan ons zeilcharterschip Orion het gehele IJsselmeer bevaren. Daarbij kan er natuurlijk gezellig aangemeerd worden in een van de vele havenplaatsen! Edam, Volendam, Marken, Uitdam, Hoorn, Pampus, Muiden en Monnickendam.

Maar ook Amsterdam is natuurlijk een van de mooiste bestemmingen om te bezoeken. Er is zoveel te doen in onze hoofdstad. Maak er met ons arrangement zeilen Amsterdam een culturele dag van met het Rijksmuseum, Van Gogh, Stedelijk, Moco, RembrandthuisAmsterdam Museum of Foam. Neem een heerlijke wandeling over de grachten. Drink een borreltje bij de authentieke café’s. Of ontdek de industriele NDSM-werf. Daar is ook het oude Veronica schip te bewonderen!

 

Dagje zeilen naar Amsterdam

Egasail organiseert verschillende dagtochten zeilen Amsterdam. Samen met een groep vrienden, collega’s, teamgenoten of familie spenderen we een middag of hele dag op de wateren van het Markermeer en IJsselmeer. Daarbij bezoeken we natuurlijk 1 of meerdere gezellige havensteden.

De prijs voor een dagje zeilen Amsterdam is €35 per persoon, exclusief catering (van 10:00 tot 17:00). Een middagje zeilen (van 13:00 tot 17:00) kost €25 per persoon.

Egasail kan natuurlijk ook zorgen voor een heerlijke catering bij een volledige bezetting van 34 personen.

Programma dagje zeilen Amsterdam

Als we vanuit Amsterdam een dagje zeilen, ziet het programma er als volgt uit:

Om 10 uur ’s ochtends schepen we in op zeilschip Orion met een lekker stuk scheepskoek en een kopje koffie of thee. Om half 11 gaan de trossen los en hijsen we de zeilen. Op naar het IJmeer en het Markermeer!

Voor de zeilliefhebber is er aan boord van de Orion genoeg te beleven. Onder begeleiding van onze ervaren bemanning leer je de helmstok, de schoten, de zwaarden en de stagen bedienen, of je kan helpen met het navigeren. De passieve zeiler kan heerlijk genieten van de prachtige uitzichten vanaf het dek, of lekker relaxen in het binnenverblijf.

’s Middags wordt er aan boord van de Orion een heerlijke scheepslunch opgediend. Als het weer het toe laat, kunnen we lunchen onder het zeilen en anders zoeken we een gezellige haven op.

Na de maaltijd pakken we de zeilen weer op en wordt er natuurlijk ook gedacht aan een natje en een droogje. In de namiddag gaan we voor anker op een rustig plekje om te genieten van een barbecue. Rond een uur of 17:00 varen we de haven van Amsterdam weer binnen en komt de zeiltocht tot een einde.

Natuurlijk kunnen we ook juist vanaf een andere locatie naar Amsterdam varen. En bij de haven aanmeren om de hoofdstad te ontdekken!

Ontdek ook onze andere havensteden aan het Markermeer:

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp