Zeilen Enkhuizen

Het vissersdorp Enkhuizen, ook wel de #Haringstad genoemd, ligt aan het IJsselmeer en het Markermeer. Enkhuizen is groot geworden in de VOC tijd en kreeg al in 1356 stadsrechten. Sommige gebouwen van de VOC en WIC kun je nog terugvinden in de stad!

Als je Enkhuizen binnenvaart is de Drommedaris niet te missen: deze historische stadspoort was voorheen een verdedigingswerk en heeft een bijzonder carillon. Ook kun je maar liefst 2 15e eeuwse kerken, een 17e eeuws stadshuis en de historische stadsmuren bekijken die nog grotendeels intact zijn.

Daarnaast is zeilen naar Enkhuizen ook een heerlijke culturele uitstap. Je vindt er het Enkhuizer Almanak Museum. En natuurlijk het fantastische en beroemde Zuiderzeemuseum in het Peperhuis: een ontzettend leuk museum waar je wordt meegenomen in een tijdreis rondom de Zuiderzee. Het museum won zelfs de zilveren award uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Noord-Holland 2019’.

Zeilen Enkhuizen met Egasail

Egasail organiseert meerdaagse zeiltochten naar Enkhuizen met zeilschip Orion vanuit haar thuishaven Monnickendam. Via het Markermeer, het Naviduct en het Krabbersgat zeilen we Gependam of de binnenhaven van Enkhuizen in. Je kunt bij ons een weekend of een week zeilen Enkhuizen boeken. Vertrekken kan op een maandag, vrijdag, zaterdag of zondag. Hieronder zie je het schema voor de meerdaagse zeiltochten naar Enkhuizen.

VertrekTerugkomst
WeekendVrijdag 21:00Zondag 16:00
Lang weekendVrijdag 10:00Zondag 16:00
SchoolweekZondag 20:00Vrijdag 08:30
MidweekMaandag 10:00Vrijdag 16:00
WeekMaandag 10:00Zondag 16:00
WeekZaterdag 10:00Vrijdag 16:00

Ontdek ook onze andere havensteden aan het IJsselmeer:

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp