Zeilen Harlingen

Harlingen geniet van een fantastische strategische ligging aan de Waddenzee. Daarmee vormt de haven de toegangspoort tot Friesland! Daarna kunnen we via de Tsjerk Hiddes sluizen en het Haringsma kanaal verder zeilen naar de Friese Meren. En die zijn betoverend! 

Naast een adembenemende zeiltocht, biedt een bezoek aan Harlingen vooral een geweldige culturele uitstap! Ten eerste is de stad natuurlijk een van de Elfsteden! Daarnaast biedt de stad meer dan 600 monumenten. Zo vinden we vele historische pakhuizen en woonhuizen gebouwd in de Hollandse stijl. Ook staat een deel van de historische verdedigingswerken nog steeds overeind! En je kunt er fantastische wandelingen maken over de mooie grachten en nauwe steegjes. Vanaf het strand van Harlingen heb je bovendien een prachtig uitzicht op het Waddeneiland Terschelling.

Zeilen naar Harlingen met Egasail

Egasail organiseert graag zeiltochten naar de Friese havenstad Harlingen. Het is namelijk een prachtige zeilbestemming!

Tijdens een meerdaagse zeiltocht (schoolweek, midweek of hele week) naar Harlingen kunnen we uren genieten van de mooie wateren. Daarnaast is er ook meer dan genoeg tijd om de stad te verkennen! Overnachten doen we vervolgens aan boord van stoere zeetjalk Orion. Dit imposante zeilcharterschip is gebouwd in 1892 en inmiddels voorzien van alle comfort. Hieronder kun je onze vertrektijden zien voor een meerdaagse zeiltocht naar Harlingen.

VertrekTerugkomst
SchoolweekZondag 20:00Vrijdag 08:30
MidweekMaandag 10:00Vrijdag 16:00
WeekMaandag 10:00Zondag 16:00
WeekZaterdag 10:00Vrijdag 16:00

Ontdek ook deze zeiltochten naar Friesland:

 

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp