Zeilen Hoorn

Zeilen Hoorn is een fantastisch uitstapje! Hoorn is groot geworden tijdens de VOC tijd. Dit kan je nog goed zien aan de mooi in stand gehouden herenhuizen en pakhuizen. Hoorn mag zich al sinds 1357 een stad noemen. Vroeger lag deze stad aan de voormalige Zuiderzee en tegenwoordig aan het Markermeer.

In Hoorn kun je genieten van prachtige historische gebouwen zoals het West-Fries Museum, de Waag en de voormalige stadspoort de Oosterpoort. Verder vind je er vele mooie kerken en ook het Museum van de 20e Eeuw is er gevestigd.

Voor de fijnproevers is de Hoornse Kaasmarkt een echte aanrader en zijn er vele gezellige terrasjes om lekker op neer te strijken.

Zeiltocht naar Hoorn

Egasail organiseert verschillende meerdaagse zeiltochten naar Hoorn. Ga je graag een weekendje naar deze mooie stad of liever een hele week? Vanuit onze thuishaven in Monnickendam varen we met ons traditionele zeilschip Orion het Markermeer over en komen we via de Hoornse Hop de stad binnen. Na een zeiltocht meren we aan in de oude binnenhaven: Het Houten Hoofd. Overnachten doen we natuurlijk aan boord van de Orion!

VertrekTerugkomst
WeekendVrijdag 21:00Zondag 16:00
Lang weekendVrijdag 10:00Zondag 16:00
SchoolweekZondag 20:00Vrijdag 08:30
MidweekMaandag 10:00Vrijdag 16:00
WeekMaandag 10:00Zondag 16:00
WeekZaterdag 10:00Vrijdag 16:00

Ontdek ook onze andere havensteden aan het Markermeer:

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp