Zeilen IJsselmeer

Het IJsselmeer dankt haar naam aan de afsluiting van de voormalige Zuiderzee. Door de installatie van de imposante Afsluitdijk ontstond een meer dat gevoed werd door de rivier De IJssel. Het IJsselmeer is in tweeën gedeeld door de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Het zuidelijke deel van het meer heet het Markermeer.

Via het Naviduct in Enkhuizen of de Houtrib sluizen in Lelystad kan je zeilen van het noordelijke deel naar het Markermeer. Een dagje zeilen IJsselmeer is een geweldig idee om tijd door te brengen met je beste vrienden, teamgenoten, een bijzondere familiedag of een onvergetelijk bedrijfsuitje.

Zeilen over het IJsselmeer

Vanaf onze thuishavens in Monnickendam en Amsterdam organiseren wij verschillende zeiltochten over het IJsselmeer. Ons prachtige zeilcharterschip Orion is gebouwd in 1892 en heeft veel van haar traditionele kenmerken behouden. Het schip is inmiddels natuurlijk van alle luxe voorzien! Zo zijn er comfortabele slaapplaatsen beschikbaar aan boord en wordt er elke winter hard gewerkt aan het onderhoud van de boot. Je kunt met ons een dagje zeilen IJsselmeer boeken. Maar ook kiezen voor een arrangement van een middag, avond, een zeilweekend of zelfs een hele week!

Programma dagtocht IJsselmeer

Benieuwd hoe het programma van een complete dagtocht over het IJsselmeer eruit kan zien? Hieronder vind je een voorbeeld! De middagtocht biedt een verkort programma. De avond zeiltocht start om 18.00 uur, wanneer we inschepen onder het genot van een drankje. Om half 9 serveren we het diner. Na het eten zeilen we rustig weer terug richting Monnickendam, waar we om 10 uur ’s avonds of later naar wens weer zullen aanmeren.

Tijdens de zeiltocht kan iedereen meehelpen. Ervaring met zeilen is hierbij absoluut geen vereiste. Beginnende zeilers krijgen begeleiding van de bemanning en ervaren zeilliefhebbers krijgen de ruimte om de helmstok, de schoten en de zwaarden te opereren. Als je even pauze wilt nemen of als zeilen toch niet echt jouw pakkie an blijkt te zijn, kun je aan dek lekker uitwaaien. Ook kun je je verplaatsen naar ons luxe binnenverblijf, een populaire bestemming bij regen of sterke wind!

10:00

We ontvangen iedereen met een sterk kopje koffie en scheepskoek aan boord van zeilschip Orion. Rond half 11 zet de zeetjalk koers naar het IJsselmeer, het Markermeer en de Gouwzee.

13:00

Tijdens de dagtocht moet er natuurlijk ook gegeten worden. Rond het middaguur wordt op het schip een heerlijke uitgebreide scheepslunch opgediend!

17:00

egasail-home-arrangementen-bbq-gouwzee

Na een aantal uur zeilen, zoeken we een plekje om onze barbecue op te stellen. Hier genieten we van de prachtige natuur, lekker eten en goed gezelschap.

19:00

Zeilen monnickendam

Na afloop van de barbecue gaat het anker omhoog en varen we Monnickendam weer binnen. Wat een heerlijk dagje zeilen!

Prijzen zeilen IJsselmeer

Een dagje zeilen kan op elke dag van de week geboekt worden. Zeilcharterschip Orion heeft haar thuishaven in het pittoreske Monnickendam, van waaruit het gehele IJsselmeer kan worden bevaren. Havenplaatsen als Edam, Volendam, Marken en Amsterdam zijn slechts enkele voorbeelden van bestemmingen. Zo kunnen we ook aanmeren in het Forteiland Pampus of lekker een terrasje pikken in historisch Hoorn.

Als we een hele dag zeilen, moet er natuurlijk ook aan een goed gevulde maag gedacht worden! Daarom bieden wij de optie om ontbijt, lunch, diner en/of luxe barbecue naar wens te laten verzorgen. Bekijk de catering opties! Of informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij onze schipper! Hij antwoordt je zeer snel.

Dagje zeilen – 10:00 tot 17:00 uur
Prijzen vanaf €35 per persoon exclusief catering, bij een volledige bezetting van 34 personen.

Middag zeilen – 13:00 tot 17:00 uur
Prijzen vanaf €25 per persoon exclusief catering, bij een volledige bezetting van 34 personen.

Avond zeilen – 18:00 tot 22:00 uur
Prijzen vanaf €25 per persoon exclusief catering, bij een volledige bezetting van 34 personen.

Boek jouw zeiltocht!

Geen paniek. Met dit formulier vraag je enkel een offerte op. Ook kun je hier al jouw vragen stellen. Je zit nergens aan vast!

    Havensteden IJsselmeer

    Ontdek de havensteden aan het IJsselmeer!

    Orionsail WhatsApp
    Orionsail WhatsApp