Zeilen Makkum

De Friese havenstad Makkum is groot geworden in de Gouden Eeuw. De meest noordelijke haven van het IJsselmeer staat tegenwoordig bekend om haar bijzondere aardewerk. De prachtig intact gehouden historische scheepswerven en haar stedelijke structuur zijn nog steeds hetzelfde als in de 17e eeuw.

Een wandeling langs de monumentale voormalige koopmanshuizen laten bij de bezoeker van Makkum een blijvende indruk achter. De voormalige Zuiderzee haven is ook een geweldige plek om lekker een terrasje te pakken aan een historisch pand. Of heerlijk relaxen op het strand aan het IJsselmeer. Ook heerlijk (en veilig!) voor kinderen. Maar een uitje zeilen Makkum is ook geschikt voor cultuurliefhebbers. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan één van de meer dan 50 Rijksmonumenten.

Zeilen naar Makkum

Egasail organiseert verschillende zeiltochten naar de Friese havenstad Makkum. Je kunt een zeiltocht boeken van een dag, een weekend of zelfs een hele week. Tijdens onze zeiltochten is er meer dan voldoende mogelijkheid om zelf actief te zeilen. Of om het als beginner te leren, met ervaren begeleiding natuurlijk!

Actieve zeilers kunnen zich tijdens een uitje zeilen Makkum helemaal uitleven! Voor de passieve zeiler is het ook aan dek goed toeven. Dan kan je heerlijk genieten van de rustgevende werking van de prachtige uitzichten over het water. Ook is er natuurlijk genoeg tijd om de stad te verkennen. En als je kiest voor een meerdaagse zeiltocht kun je zelfsovernachten aan boord van zeilcharterschip Orion.

Voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen stuur je eevoudig een mailtje naar schipper Wouter.

Ontdek ook onze andere zeiltochten naar Friesland:

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp