Zeilen Marken

Marken is een voormalig visserseiland in de Gouwzee. En tegenwoordig een prachtige havenplaats voor een heerlijk dagje zeilen. Het schiereiland is voor vele zeilliefhebbers een favoriete bestemming vanwege de gezellige haven, historische werven, klederdracht en pittoreske huisjes.

Een uitje zeilen naar Marken is perfect voor cultuurliefhebbers! Je vindt in Marken vele Rijksmonumenten en bezienswaardigheden waaronder de imposante vuurtoren Paard van Marken en het Marker Museum. Marken is met haar smalle steegjes, historische huizen en traditionele ophaalbrug een beschermd dorpsgezicht: tijdens een bezoek aan Marken voelt het alsof je terug in de tijd bent gegaan.

Zeiltocht naar Marken

Een prachtige zeiltocht naar het voormalige vissersdorp Marken met je beste vrienden, familie, teamgenoten of collega’s boek je natuurlijk met Egasail! Met het zeilcharterschip Orion zeilen we over het Markermeer naar de historische haven. Deze is al in gebruik sinds 1837 en is beroemd om haar gezellige sfeer!

Hieronder een voorbeeld van hoe een dagje zeilen naar Marken er uit kan zien. Voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen stuur je eenvoudig een mailtje sturen naar schipper Wouter.

Programma dagje zeilen Marken

Om 10:00 ’s ochtends verzamelen we aan de kade van de oude Botterhaven. Onder het genot van een lekker kopje koffie en een stuk scheepskoek schepen we in op de historische zeetjalk Orion. Dit zeilcharterschip is gebouwd in 1892 en heeft veel van haar traditionele kenmerken behouden maar is tegenwoordig voorzien van alle comfort van de 21e eeuw.

Als iedereen er klaar voor is, gaan we de zeilen hijsen en zetten we koers naar de Gouwzee en het Markermeer. De zeilliefhebbers onder ons kunnen onder begeleiding van onze bemanning de helmstok, de schagen, de zwaarden en de schoten bedienen, of helpen met het navigeren. Als jullie het liever wat rustiger aan doen, is het in het binnenverblijf of aan dek goed toeven. Het uitzicht over het water is prachtig en de golven, de wind en het zilte water doen je al je zorgen vergeten.

’s Middags zeilen we Marken binnen en worden we door een gids rondgeleid langs de historische houten huisjes en de werven van Marken. Deze gids is uiteraard gekleed in de traditionele kleurrijke klederdracht, die stamt uit de Middeleeuwen en kenmerkend is voor het vooramalige vissersdorp. Na de rondleiding lopen we terug naar de Orion en genieten we samen van een heerlijke scheepslunch. Hierna varen we lekker een paar uurtjes over het Markermeer, waarbij een klein hapje en een drankje natuurlijk niet zullen ontbreken.

Rond een uur of 17:00 varen we de haven van Monnickendam weer binnen en komt de tocht tot een einde. Een dagje zeilen Marken met Egasail kan ook geboekt worden inclusief een heerlijke barbecue in de namiddag.

Ontdek ook onze andere havensteden aan het Markermeer:

 

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp