Zeilen Markermeer

Tussen Noord-Holland en Flevoland vinden we het Markermeer: het zuidelijke deel van het IJsselmeer. Het Markermeer dankt haar naam aan de aanleg van de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Om van het IJsselmeer naar het Markermeer te zeilen varen we door het Naviduct in Enkhuizen (bekijk deze mooie video met drone) of via de Houtrib sluizen in Lelystad.

Zeilen op het Markermeer is een geweldig uitje! Tijdens een zeiltocht kunnen we namelijk een bezoek brengen aan maar liefst 2 eilanden: het Forteiland Pampus en het schiereiland Marken. Daarnaast zijn er nog 5 prachtige havensteden om te ontdekken aan dit mooie Nederlandse water. En voor de echte zeilliefhebber is in eind oktober de Bontekoe Race bij Hoorn een echte must-see!

Zeilen over het Markermeer

Egasail organiseert verschillende zeiltochten over het Markermeer. Met ons zeilcharterschip Orion varen we vanuit onze thuishaven Monnickendam het hele meer over. Deze stoere zeetjalk is 123 jaar oud en heeft veel van haar historische kenmerken behouden. Het schip is van alle luxe en comfort voorzien en je kunt er ook heerlijk overnachten aan boord. Boek een dagje zeilen Markermeer, een zeilweekend of zelfs een hele week! Voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid stuur je snel een mailtje naar Schipper Wouter.

Ontdek onze havensteden aan het Markermeer:

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp