Zeilen Medemblik

Medemblik is de oudste stad van West-Friesland en is groot geworden in de VOC tijd. Al sinds 1289 mag Medemblik zich een stad noemen. Een zeiltocht naar Medemblik brengt ons over het mooie Markermeer en IJsselmeer, via het Naviduct en het Krabbersgat. Zeilcharterschepen zoals onze Orion meren vervolgens aan in de pittoreske historische Oosterhaven, in het hart van de stad!

In Medemblik aangekomen, bewonderen we het imposante gemaal Lely, dat al sinds 1930 wordt gebruikt om het Wieringermeer droog te maken en te houden. Of bezoeken het fenomenale Stoommachinemuseum en het Middeleeuwse Kasteel Radboud. Ook ontzettend leuk voor kinderen en gewoonweg prachtige bouwwerken om te zien!

Maar alleen al de huizen in Medemblik zijn een reis terug in de tijd. Veel gebouwen hebben hun prachtige historische kenmerken uit de 16e, 17e én 18e eeuw behouden. En we hoeven het je vast niet te vertellen, maar je kunt hier dus prachtige stadswandelingen maken!

Naar Medemblik met Egasail

Vanuit onze thuishaven in Monnickendam varen we met ons zeilcharterschip Orion over het Markermeer naar Medemblik. Je boekt bij ons zeer gezellige meerdaagse zeiltochten naar Medemblik. Bijvoorbeeld  voor een reunie of familieweekend, een teamuitje of gezellig een weekend zeilen Medemblik met vrienden. Overnachten doen we aan boord van zeilschip Orion.

Hieronder zie je de dagen waarop de zeiltochten naar Medemblik vertrekken! Voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid stuur je snel een mailtje naar schipper Wouter. Hij antwoordt je supersnel!

VertrekTerugkomst
Lang weekendVrijdag 10:00Zondag 16:00
SchoolweekZondag 20:00Vrijdag 08:30
MidweekMaandag 10:00Vrijdag 16:00
WeekMaandag 10:00Zondag 16:00
WeekZaterdag 10:00Vrijdag 16:00

Ontdek ook onze andere havensteden aan het IJsselmeer:

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp