Professioneel samenwerken

De samenwerking van jouw personeel naar een hoger niveau brengen? Of wordt het bedrijf geplaagd door interne problemen? Dan wordt het tijd om de uitdaging aan te gaan. Met serieuze teambuilding door middel van zeilen leren wij mensen professioneel samen te werken en zo een hecht team te bouwen.

Deelname samenwerking verbeteren

Zowel kleine als grote groepen kunnen deelnemen aan een teambuildingsdag professioneel samenwerken, maar het maximum ligt vanwege veiligheidseisen op 24 passagiers per vaardag. Indien van toepassing kunnen er meerdere sessies worden gehouden voor de verschillende niveaus of afdelingen binnen uw bedrijf. Zeilervaring is beslist niet noodzakelijk.

LET OP: Deze optie omvat echter wel een zeer intensief en professioneel programma waarin duidelijke einddoelen worden gesteld. Meer op zoek naar een ludieke dag met je collega’s? Bekijk dan onze teambuildingstocht met het actief zeilen programma!

Schipper en coach Wouter

Schipper en coach Wouter Egas is afgestudeerd in Project Management aan de Hogere Technische School. Als Senior Project Manager bij een groot ingenieursbureau heeft hij in wereldrecordtijd petrochemische fabrieken ontworpen en gebouwd. De kennis en ervaring die nodig waren om deze omvangrijke projecten tot een goed einde te brengen, past hij nu toe in de begeleiding van deze teambuildingscursus Professioneel Samenwerken.

Programma

Voorafgaand wordt een intake gesprek georganiseerd, waarin alle wensen, doelen en problemen aangegeven kunnen worden. Deze punten zullen worden omgezet naar een concreet programma.

Dit programma is een procesmatig project, waarin het doel van de zeiltocht is om te varen van punt A naar punt B met een goed georganiseerd team. Dit team is verantwoordelijk voor de bemanning van de helmstok, grootschoot, bakstagen, fok, kluiver en de zwaarden. Maar daarnaast dienen zij ook de controle te bewaren over het navigeren, overstag gaan en het kapiteinswerk te bemannen. Er zal van alles mis gaan en dan begint het echte teambuilden. Geconfronteerd worden met praktische problemen die alleen met goede samenwerking opgelost kunnen worden, zorgt er voor dat iedereen het beste in elkaar naar boven moet halen.

Aan het einde van de dag zeilen volgt een evaluatie waarin alle gebeurtenissen en de ‘lessons learned’ op een open manier met elkaar besproken worden. De effectiviteit en sfeer op de werkvloer zullen na terugkomst gegarandeerd verbeterd zijn en collega’s zullen meer op elkaar kunnen bouwen.

Organisatie, samenwerken, communiceren, kennis, motiveren, vertrouwen en verantwoordelijkheid zijn de bouwstenen voor succes op zowel water als land.

Grote bedrijven als ABN-AMRO, Fluor, Shell, ProRail, Gemeente Utrecht, Russell Investment Group, StadinZicht, Luchtverkeersleiding, Rosco, MFI, Niteq, Projectcolor, Planon en British American Tobacco zijn jouw bedrijf al voorgegaan en hebben hun personeel door middel van teambuilding met zeilen weer naar een hoger niveau gebracht. Geïnteresseerd of meer informatie? Neem contact op met schipper Wouter.

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp