Zeilen Monnickendam

Monnickendam is een prachtige zeilbestemming! Egasail heeft het dorp zelfs tot haar thuishaven gemaakt. De haven lag vroeger aan de Zuiderzee en tegenwoordig kijkt zij uit over de wonderschone Gouwzee. Monnickendam is groot geworden tijdens de Gouden Eeuw en mag zich dan ook al 660 jaar lang een stad noemen. Je vindt hier vele bezienswaardigheden, zoals de Grote Kerk, Waterlandsmuseum de Speeltoren – met ’s werelds oudste bespeelbare beiaard!

Een uitje zeilen Monnickendam is meer dan een mooie zeiltocht! In de oude stad genieten we van de prachtige historische gevels, de mooie dijken en sluizen. Ook kun je jezelf lekker trakteren op een gerookt visje in Monnickendam’s eigen visrokerij.

Zeiltochten Monnickendam

Vanuit de thuishaven van Egasail maken we met onze stoere zeetjalk Orion prachtige zeiltochten over de Gouwzee, het Markermeer en het IJsselmeer. De gezellige jachthaven biedt plaats aan maar liefst 3500 schepen en vanuit Monnickendam varen er 20 zeilcharterschepen. Met meerdaagse zeiltochten kunnen we zelfs de Waddenzee en de Friese Meren bevaren. Voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid stuur je snel een mail naar schipper Wouter!

Ontdek ook onze andere havensteden aan het Markermeer:

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp