Zeilen Pampus

Het Forteiland Pampus ligt ten noorden van de stad Muiden, ten oosten van Amsterdam en is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. De bouw van het fort begon in 1887 om Amsterdam te beschermen, maar uiteindelijk werd het nooit in gebruik genomen tijdens een oorlog!

Zeilen naar Pampus is een groot plezier voor cultuurliefhebbers. Op het eiland kun je je laten rondleiden door een gids. En die vertelt je uiteraard alles over de geschiedenis en de betekenis van dit bijzondere fort en eiland. Ook kun je het eiland natuurlijk op eigen houtje verkennen met een routekaart, of een bezoek brengen aan de Pampus Experience: een interactieve tentoonstelling over de 400 jaar lange geschiedenis van het eiland.

Zeilen naar Pampus

Het Forteiland Pampus is al jarenlang een favoriete bestemming van ons! Het zeilcharterschip Orion is gebouwd in 1892 en heeft veel van haar historische kenmerken behouden. Uiteraard is het schip tegenwoordig van alle luxe voorzien! Vanuit onze thuishaven in Amsterdam zeilen we met de stoere zeetjalkhet IJsselmeer over en meren we af aan de steiger van het eiland. Prachtig toch? Voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen stuur je snel een mail naar onze schipper!

Ontdek ook onze andere havensteden aan het Markermeer:

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp