Zeilen Stavoren

De Friese stad Stavoren was in de Hanzetijd een belangrijke handelsstad. Tegenwoordig is het een geliefde havenplaats voor zeilers. En één van de steden die wordt aangedaan tijdens de Elfstedentocht. Stavoren mag zich bovendien al bijna duizend jaar een stad noemen en was de allereerste Nederlandse gemeenschap die stadsrechten verkreeg.

Je vindt er vele gezellige terrasjes, zowel in de haven als aan de stadsgracht. Tijdens een zeiltocht mag ook zeker een bezoek aan het beroemde Vrouwtje van Stavoren niet ontbreken. Tijdens een zeiltocht naar Stavoren kunnen we over het IJsselmeer en de Friese Meren zeilen!

Zeilen naar Stavoren

Stavoren is één van Egasail’s populairste bestemmingen voor een meerdaagse zeiltocht. We varen erheen met het 100+ jaar oude zeilcharterschip Orion. Het schip is van alle luxe en comfort. En heeft natuurlijk veel van haar prachtige traditionele kenmerken behouden. Tijdens een meerdaagse zeiltocht naar Stavoren kun je ook overnachten aan boord van zeilschip Orion! Voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen stuur je eenvoudig een mailtje naar Schipper Wouter!

Ontdek ook onze andere zeiltochten naar Friesland:

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp