Zeilen Texel

Texel is het meest westelijk gelegen en het grootste bewoonde Waddeneiland in Nederland. Op Texel geniet je van de ruimte en de rust van de brede zandstranden, polders en duinen. In 2008 werden de duinen van Texel officieel bestempeld als aardkundig monument.

Een uitje zeilen naar Texel is geweldig voor vogelliefhebbers. Er komen op het eiland bijna 300 verschillende soorten vogels voor! Ook kun je op Texel watersalamanders, kikkers, hermelijnen en hazen vinden. En niet te vergeten de prachtige vlinders. Natuurliefhebbers brengen natuurlijk ook bezoekje aan EcoMare, centrum voor de Wadden en Noordzee. Een zeehonden- en zeevogelopvang waar je kan zien hoe de dieren gevoerd en verzorgd worden. Een hart voor cultuur? Ook dan is Texel een geweldige zeilbestemming! Ontdek het Luchtvaart & Oorlogsmuseum Texel, de Georgische Begraafplaats en natuurlijk het Cultuur Museum Texel. En lekker rondwandelen in de natuur en genieten van de rust en de ruimte is op Texel ook hééérlijk!

Zeiltocht Texel 

Texel is één van de mooie bestemmingen in onze meerdaagse zeiltochten. Inschepen kan vanuit de haven van Den Helder, Den Oever, Harlingen, Vlieland of Terschelling. Via de Texelstroom zeilen we naar de haven van het Oude Schild.

Een meerdaagse zeiltocht start op een maandag of zaterdag in de ochtend. En op zondag om 20:00 uur. Na een aantal uur heerlijk over de wateren zeilen, meren we aan in Texel. Daar brengen we natuurlijk een bezoek aan de bijzondere bezienswaardigheden op het eiland. We overnachten aan boord van onze stoere zeetjalk Orion.

De zeiltocht kan ook inclusief catering geboekt worden! Zo geniet je in de ochtend heerlijk van een vers ontbijtje aan boord. ’s Middags krijg je een heerlijke scheepslunch opgediend. En ’s avonds een geweldig scheepsdiner. Je kunt er zelfs voor kiezen om een barbecue te laten klaarmaken! Heb je een vraag? Stuur eenvoudig een mailtje naar schipper Wouter. Hij antwoordt supersnel!

VertrekTerugkomst
SchoolweekZondag 20:00Vrijdag 08:30
MidweekMaandag 10:00Vrijdag 16:00
WeekMaandag 10:00Zondag 16:00
WeekZaterdag 10:00Vrijdag 16:00

Ontdek ook zeiltochten naar deze waddeneilanden in de Waddenzee:

Ontdek de andere wonderschone wateren in Nederland:

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp