Zeilen Vlieland

Ken je ze nog? De TVTAS eilanden? Vlieland is het 2e bewoonde Waddeneiland en was vroeger één geheel met Texel. Op Vlieland kun je het allermeest genieten van de rust en de ruimte, het heeft zelfs maar 1 dorp! Maar er zijn ook genoeg mooie bezienswaardigheden. Ontdek de bijzondere Nicolaaskerk, waar vaak prachtige concerten worden gegeven door topmuzikanten. Of bezoek het Museum Tromp’s Huys in het oudste pand van Vlieland uit 1575! En we vergeten natuurlijk ook de prachtige vuurtoren niet: De Vuurduin. De vuurtoren zelf is slechts 18 meter hoog, maar omdat hij op de hoge Vuurboetsduin ligt, komt hij tot zo’n 54 meter boven de zeespiegel!

Een uitje zeilen naar Vlieland is vooral ook een ontspannende uitstap. Geniet van de uitgestrekte stranden en duinen!

Zeiltocht Vlieland

Zeilen Vlieland met zeilcharterschip Orion is een niet te missen avontuur! Er zijn 2 mogelijke routes:

1. We varen via de Vliestroom onder de Richel over het Wad.

2. We zeilen via het onstuimige water van de Stortemelk (tussen Vlieland en Terschelling) naar de haven van Vlieland. Het rekenen met stroom en getij geeft een extra dimensie aan het varen via deze route!

Zeilen naar Vlieland kan vanuit de haven van Den Oever, Harlingen of vanaf de Waddeneilanden Texel of Terschelling. Wij organiseren verschillende supermooie meerdaagse zeiltochten naar Vlieland. Benieuwd? Leuk! Stuur snel een mailtje naar schipper Wouter voor informatie, prijzen en beschikbaarheid. Hij antwoordt je supersnel. 

VertrekTerugkomst
SchoolweekZondag 20:00Vrijdag 08:30
MidweekMaandag 10:00Vrijdag 16:00
WeekMaandag 10:00Zondag 16:00
WeekZaterdag 10:00Vrijdag 16:00

Ontdek ook deze waddeneilanden in de Waddenzee:

Of ontdek onze zeiltochten op deze prachtige wateren:

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp