Zeilen Waddenzee

De Waddenzee is één van Nederland’s mooiste wateren. En perfect om te zeilen! Tussen de Noordzee en de 5 Nederlandse Waddeneilanden vind je het Nederlandse deel van de Waddenzee. Dit gebied heeft een belangrijke ecologische waarde en is dan ook een UNESCO Werelderfgoed. Je komt er honderden vogels tegen die hier trekken, broeden of overwinteren. Zo kun je bijvoorbeeld lepelaars, ganzen en meeuwen bewonderen!

En tijdens een uitje zeilen naar de Waddenzee kun je zelfs 2 soorten zeehonden tegenkomen, die bij wet beschermd zijn!

Zeiltocht Waddenzee

Vanuit onze thuishaven in Monnickendam naar de Waddeneilanden zeilen. Poeh, dat is zo een ontzettend mooie tocht. Sterker nog, het is de favoriete zeiltocht van Schipper Wouter! Samen hijsen we de zeilen van onze stoere zeetjalk Orion (bouwjaar 1892!) en brengen we een bezoekje aan 1 van de Waddeneilanden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zeiltocht naar waddeneiland Texel, Vlieland of Terschelling?

Niet alleen zijn dit prachtige havens om aan te meren, maar de grote meerdaagse zeiltocht over het Markermeer, IJsselmeer en de Waddenzee is ook echt adembenemend. De rijkdom aan wateren, de Nederlandse wind en het ultieme gevoel van vrijheid geven het besef dat je leeft! Heb je er zin in? Stuur snel een mailtje naar onze schipper met je vragen. Hij antwoordt je supersnel!  

Ontdek de havensteden aan de Waddenzee

Ontdek de andere prachtige zeilwateren:

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp