Zeilen Workum

Workum is een prachtige stad in het zuidwesten van de provincie Friesland. De stad heeft een grote historische betekenis als verbinding tussen de Friese Meren en de vroegere Zuiderzee. Sinds 1399 mag Workum zich al een stad noemen. De stad is vooral groot geworden met de scheepsbouw en haar bijzondere molens.

Een uitje zeilen naar Workum is overigens perfect voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis! Een deel van Workum is beschermd dorpsgezicht. En je kunt hier vele tientallen Rijksmonumenten vinden. De 300 jaar oude scheepstimmerwerf is een echte publiekstrekker. Tijdens een bezoek kun je ook het Warkums Erfskip museum bezoeken en de imposante Sint-Gertrudiskerk met haar zeldzame collectie doodsbaren. Of lekker luchtig naar het strand van Workum, officieel genaamd It Soal, en pootje baden aan het IJsselmeer. Als laatste is de fantastische historische Vuurtoren echt een verhaal apart.

Zeiltocht naar Workum

Egasail rekent Workum al jaren tot één van haar favoriete bestemmingen voor dagtochten zeilen. Vanuit onze thuishaven in Monnickendam varen we met zeilcharterschip Orion via het Markermeer het IJsselmeer op. Via de Soal komen we aan voor de sluis in de kom van Workum. Hier kunnen we afmeren voor een overnachting of we varen door naar het stadscentrum. Ook kunnen we verder noord zeilen naar het Gaastmeer!

Ontdek ook onze andere zeiltochten naar Friesland:

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp