Dagje zeilen

Zin om eens lekker een zeiltocht te maken en de wereld te bekijken vanaf het water? Een avond, middag of dagje zeilen IJsselmeer is het ideale dagje uit! Lekker ontspannen en ultiem gevoel van vrijheid, terwijl je tegelijkertijd sportief bezig bent. De frisse wind, de eindeloze Nederlandse wateren en een warm zonnetje doen een mens al gauw zijn zorgen vergeten. 

Dagje zeilen IJsselmeer

Wij bieden verschillende adembenemende dagtochten aan. Daarbij gaan we heerlijk varen over het mooie IJsselmeer. Je kunt bij ons terecht met kleine of supergrote groepen! Je kunt zelf kiezen of je een middag of een heerlijke avond wil zeilen. En we kunnen er natuurlijk ook een complete dag van maken.

Daarnaast bieden wij natuurlijk ook zeiltochten voor speciale evenementen! Denk aan een vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of een familiedag. Het minimum aantal waarvoor wij een dagje zeilen kunnen organiseren is 6 personen. En het maximum stellen wij op maar liefst 750 personen!

Dagje zeilen prijzen

Een dagje zeilen kan op elke dag van de week geboekt worden. Zeilcharterschip Orion heeft haar thuishaven in het pittoreske Enkhuizen, van waaruit het gehele IJsselmeer kan worden bevaren. Havenplaatsen als Edam, Volendam, zijn slechts enkele voorbeelden van bestemmingen. Zo kunnen we ook aanmeren en lekker een terrasje pikken in historisch Hoorn Medemblik of Stavoren.

Als we een hele dag zeilen, moet er natuurlijk ook aan een goed gevulde maag gedacht worden! Daarom bieden wij de optie om ontbijt, lunch, diner en/of luxe barbecue naar wens te laten verzorgen. Bekijk de catering opties! Of informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij onze schipper! Hij antwoordt je zeer snel.

Van 10:00 tot 17:00: prijzen vanaf €35 per persoon exclusief catering, bij een volledige bezetting van 34 personen.

Van 13:00 tot 17:00: prijzen vanaf €25 per persoon exclusief catering, bij een volledige bezetting van 34 personen.

Van 18:00 tot 22:00: prijzen vanaf €25 per persoon exclusief catering, bij een volledige bezetting van 34 personen.

Dagtocht programma

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe het programma van de complete dagtocht eruit kan zien. De middagtocht biedt een verkort programma. De avond zeiltocht start om 18.00 uur, wanneer we inschepen onder het genot van een drankje. Om half 9 serveren we het diner. Na het eten zeilen we rustig weer terug richting Enkhuizen, waar we om 10 uur ‘s avonds of later naar wens weer zullen aanmeren.

Tijdens de zeiltocht kan iedereen meehelpen. Ervaring met zeilen is hierbij absoluut geen vereiste. Beginnende zeilers krijgen begeleiding van de bemanning en ervaren zeilliefhebbers krijgen de ruimte om de helmstok, de schoten en de zwaarden te opereren. Als je even pauze wilt nemen of als zeilen toch niet echt jouw pakkie an blijkt te zijn, kun je aan dek lekker uitwaaien. Ook kun je je verplaatsen naar ons luxe binnenverblijf, een populaire bestemming bij regen of sterke wind!

10:00

We ontvangen iedereen met een sterk kopje koffie en scheepskoek aan boord van zeilschip Orion. Rond half 11 zet de zeetjalk koers naar het IJsselmeer, of het  Markermeer.

13:00

Tijdens de dagtocht moet er natuurlijk ook gegeten worden. Rond het middaguur wordt op het schip een heerlijke uitgebreide scheepslunch opgediend!

17:00

egasail-home-arrangementen-bbq-gouwzee

Na een aantal uur zeilen, zoeken we een plekje om onze barbecue op te stellen. Hier genieten we van de prachtige natuur, lekker eten en goed gezelschap.

19:00

Zeilen monnickendam

Na afloop van de barbecue gaat het anker omhoog en varen we Enkhuizen weer binnen. Wat een heerlijk dagje zeilen!

Boek jouw zeiltocht!

Geen paniek. Met dit formulier vraag je enkel een offerte op. Ook kun je hier al jouw vragen stellen. Je zit nog nergens aan vast!

    Orionsail WhatsApp
    Orionsail WhatsApp