Meezeilen

Zeil individueel met ons mee tijdens de meezeiltochten!

 

 

 

 

 

 

 

Meld je direct aan!Bekijk de data & prijzen!

Meezeiltocht 22 september 2019

Individueel of met een klein groepje meezeilen? Dat kan met Egasail! Om het 125-jarig bestaan van ons zeilschip Orion te vieren, organiseerden we in 2017 namelijk iets speciaals: meezeiltochten! Het bleek een succes, daarom gaan we ook in 2019 weer mooie meezeiltochten organiseren!

Samen met iedereen de zeilen hijsen en overstag gaan. Of heerlijk relaxed genieten van de wind, de binnenlandse wateren en de Hollandse luchten. Bovendien ontmoet je op het zeilschip allemaal gezellige meezeilers. Dus schroom niet om je alleen aan te melden!

Aankomende data!

Voorheen voer zeilschip Orion alleen met een groep uit. Maar sinds 2017 kun je ook individueel of met enkele vrienden of familie meezeilen! Op specifieke data gaan we een of meerdere dagen de zee op. En iedereen kan mee! Dat betekent heerlijk comfortabel over het IJsselmeer zeilen, zonder dat je een groep hoeft op te trommelen. En je ontmoet nieuwe, leuke mensen die ook ontzettend zin hebben in een inspirerende en gezellige zeiltocht! Hieronder vind je de aankomende data.

Dagtocht – Zondag  22 september 2019

Tijd: 10 – 17.00 uur
Vertrekpunt: Monnickendam
Thema: Zuiderzee bouwwerken
Prijs: € 75,00 p.p.
Inclusief: scheepshuur, havengelden,  toeristenbelasting, drankjes en lunch.

Op zondag 22september ligt de Orion vanaf 10 uur klaar aan de kade van de oude botterhaven in Monnickendam.

Onder het genot van een kopje koffie met een scheepskoek, wachten we totdat alle gasten aan boord zijn. Het veiligheidspraatje wordt gehouden en het zeilen wordt uitgelegd.

We varen  af richting de voormalige Zuiderzee.
Hier kunnen de zeilen gehesen worden om comfortabel door de wind voort bewogen te worden. Voor de zeilliefhebbers is er genoeg te doen om een te worden met de elementen.
De helmstok, de schoten, de stagen, de zwaarden, het navigeren, alles komt aan bod voor de liefhebbers en niet te vergeten met z’n alle overstag gaan.

Maar ook de passieve zeilers kunnen buiten of binnen rustig genieten van de omgeving.
Bij regen is de kajuit beschikbaar om iedereen droog te houden, bij veel wind wordt zeil geminderd om veilig en verantwoord rond te kunnen varen, en bij storm kunnen we rustig op de motor varen.

‘s Middags is de lunch beschikbaar en kan iedereen naar eigen behoefte opscheppen.

Onderweg zullen we waterwerken en havenplaatsen passeren die nog dienst deden in de Zuiderzee tijd van meer dan 87 jaar geleden.

‘s Middags laten we ons weer lekker door de wind voortstuwen en omstreeks 17uur zullen we Monnickendam weer binnen lopen.

Commercieel:

Prijs: € 75,00 p.p.

Inclusief: scheepshuur, havengelden,  toeristenbelasting, drankjes en lunch.

Tijd  10 – 17uur 

 

Programma dagtocht

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe het programma van de complete dagtocht eruit zal zien. Tijdens de zeiltocht kan iedereen meehelpen. Ervaring met zeilen is hierbij absoluut geen vereiste. Beginnende zeilers krijgen natuurlijk begeleiding van de bemanning en ervaren zeilliefhebbers krijgen de ruimte om de helmstok, de schoten en de zwaarden te opereren. En als je even pauze wilt nemen of als zeilen toch niet echt jouw pakkie ‘an blijkt te zijn, kun je aan dek lekker uitwaaien. Ook kun je je verplaatsen naar ons luxe binnenverblijf, natuurlijk een populaire bestemming bij regen of sterke wind!

10:00

Omstreeks 10 uur in de ochtend wordt iedereen aan boord van zeetjalk Orion verwelkomd met een lekker warm kopje koffie en een heerlijke scheepskoek.

10:30

Om 10:30 uur gaan de trossen los en worden de zeilen gehesen. Dat betekent de start van onze zeiltocht op zeilschip Orion richting de Gouwzee en het Markermeer.

12:00

egasail-home-arrangementen-bbq-gouwzee

Rond het middaguur serveren we de scheepslunch op het zeilschip of bij regen in een mooie haven. Daarna varen we verder richting de bestemming.

17:00

Zeilen monnickendam

Rond 5 uur doen we de haven van Monnickendam weer aan en komt het dagje zeilen op het IJsselmeer tot een einde. In overleg is het ook mogelijk om later terug te komen.

Bekijk ook:

Dagtochten

Een avond, middag of dag zeilen doen een mens al gauw zijn zorgen vergeten. Het ideale dagje uit!

Lees meer

Meerdaagse zeilen

Het Markermeer, IJsselmeer en de Waddenzee zien? Het kan tijdens een weekend of week zeilen!

Lees meer

Groepen zeilen

Met vereniging, school, vriemden of familie een adembenemend dagje zeilen? Wij zeggen doen!

Lees meer

Wedstrijden

Onze zeetjalk leent zich uitstekend leent voor deelname aan zeilwedstrijden. En het is zo leuk!

Lees meer

Orionsail WhatsApp
Orionsail WhatsApp