Zeilwedstrijden

De Orion is een stoere zeetjalk gebouwd in 1892 die zich uitstekend leent voor deelname aan zeilwedstrijden. Vooral als er een echt stevige wind staat, glijdt zij razendsnel door het water en is ze goed te manoeuvreren.

Zeilen IJsselmeer

Op het IJsselmeer vinden door het jaar heen verschillende zeilwedstrijden plaats, zowel in het voorjaar en de zomer als tijdens het najaar. Lijkt het je wel wat om aan zo’n wedstrijd mee te doen aan boord van een fantastisch schip? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met schipper Wouter!

Deelname zeilwedstrijden

De traditionele zeilwedstrijden waaraan de Orion mee kan doen:

Pieperrace in Volendam: Van 6 tot 7 april 2024. Inschepen vindt plaats op vrijdagavond en de race wordt gehouden op zaterdag en zondag. De zeilcharterschepen worden uit de winterstalling gehaald en varen door het nog koude water. Deze wedstrijd is voor de echte die hards, dus vergeet niet warme kleding mee te nemen! Op zaterdagavond gaan we gezellig de dijk op om na te genieten van de wedstrijd.

Jan Haringrace in Monnickendam: Van 8 tot 9 juli 2023. Monnickendam is de voormalige thuishaven van de Orion en dit zal ongetwijfeld in haar voordeel werken. Onder het toeziend oog van de vuurtoren van Marken doen er wel 80 Klippers, Tjalken en Botters mee aan de wedstrijd op het Markermeer, zowel zeilcharters als plezierschepen. De race vindt zaterdag en zondag plaats, vrijdag wordt er ingescheept en zaterdagavond vieren we feest in Monnickendam!

Bontekoe race in Hoorn: Van 28 tot 29 oktober 2023. Dit jaar wordt alweer de 31ste Bontekoe race georganiseerd op de Hoornse Hop. Aan de wedstrijd doen zowel Tjalken als Botters en Klippers mee. Op de vrijdagavond schepen we in en zaterdag en zondag wordt er geracet. Op de zaterdagavond kun je na het feesten lekker een uur extra slapen dankzij het ingaan van de wintertijd!

Kosten vanaf €135 p.p. bij volledige bezetting, exclusief catering.

Boek jouw zeiltocht!

Geen paniek. Met dit formulier vraag je enkel een offerte op. Ook kun je hier al jouw vragen stellen. Je zit nog nergens aan vast!

    Orionsail WhatsApp
    Orionsail WhatsApp